Digter Benny Andersen (1929-2018)

"Jeg har ikke noget imod de døde / nogle af mine bedste venner er døde" - blandt andet sådan skrev digteren Benny Andersen i digtet "Noget at leve op til" fra samlingen "Denne kommen og gåen" fra 1993. 

I 2018 døde han selv og blev begravet på Assistens Kirkegård - på den del, som kaldes Mindeparken. Der er det særlige ved dén, at man i dag kun kan købe gravsted i Mindeparken med særlig tilladelse fra Københavns Kirkegårde. Tilladelsen gives til dem, som kan kaldes vores egen tids fortjenstfulde personer, dvs. folk, der har bidraget med noget særligt (og positivt) til samfundet - byen København eller landet som sådan. Den kategori falder Benny Andersen let ind i. Mange af hans digte er blevet folkeeje, og man kan undre sig over, at det - så vidt vi ved - først er med hans egen gravsten, at vi har fået et Benny Andersen-citat ind på én af Københavns Kommunes fem kirkegårde. 

Go' nu nat er et citat fra Andersen og Dissings aftensang af samme navn fra 1981. 

Mor jer nu godt når jeg er borte / Jeg ønsker jer sange og kærlighed er hentet fra Svantes Svanesang, en af Svantes Viser (1973).

Location
Get QR code